Mitt pågående agg med tomten

Jag har haft ett slags agg mot den gamle herr jultomten. Jag blev introducerad för jultomten av mina föräldrar, som informerade mig om att det var han som kom med alla mina julklappar på juldagen. Och jag tror på mina föräldrar.

Jag minns på julafton var vi tvungna att gå och lägga oss tidigt för att jultomten skulle få tid att leverera våra presenter under granen. Det var svårt att sova så tidigt på julafton att veta att tomten skulle komma med julklappar. Äntligen somnade vi bara för att vakna upp juldagen med granen fylld med våra julklappar.

Jag visste inte jultomtens verkliga identitet förrän många år senare.

Jag var sex år när mina föräldrar första gången tog mig för att träffa jultomten. Jag stod i kö och väntade på min tur att klättra upp i hans knä och berätta för honom vad jag önskade mig i julklapp. Den första julen sa jag till tomten att allt jag ville ha i julklapp var en ponny. Bara en ponny.

Då sa han till mig att det var en bra önskan och han skulle se till att jag fick min julklapp när jag behövde den. Jag var så orolig när jag hoppade av hans knä, jag gick fram till mina föräldrar och sa till dem att tomten skulle ge mig en ponny i julklapp.

När jag tittade på mig log mina föräldrar bara, klappade mig på huvudet och sa: “Okej, det är dags att åka hem nu.”

Det var två veckor före jul, och under dessa två veckor var jag extatisk över den där ponnyn som skulle komma eftersom mina föräldrar alltid sa till mig att jultomten aldrig ljuger. Så jag kan lita på honom lika mycket som jag kan lita på dem. Det visade sig vara sant.

Den julaftonen kunde jag knappt gå och lägga mig. Väl i sängen kunde jag inte hålla ögonen stängda och tänka på den underbara ponnyn som tomten skulle ge mig i julklapp. Jag tänkte hela tiden på namnet jag skulle använda för den ponnyn. Jag hade ett halvdussin namn; det bara klirrade i mitt sinne.

Det här skulle bli den bästa julen jag någonsin haft.

Jag vet inte hur jag gjorde det, men jag somnade till slut och drömde om min julponny.

När jag vaknade den julmorgonen var jag så upprymd att jag knappt kunde ta mig upp ur sängen tillräckligt snabbt. Så jag sprang ner till granen i väntan på att få se min julponny. När jag inte såg den frågade jag mina föräldrar var den var. Allt de kunde säga var: “Ja, vi har inte sett det. Kanske är det bara sent.”

Innan vi kunde öppna våra presenter var vi tvungna att gå och äta frukost, och vi försökte göra det så snabbt som möjligt. Sedan efter frukost kunde vi gå till granen och öppna upp våra julklappar som familj.

Jag var lite deprimerad för min lilla julponny fanns ingenstans att se.

Det fanns ingen förklaring till det. Allt jag kunde göra var att hoppas att det kanske skulle bli verklighet nästa år.

“Jaha, son,” sa min far till mig så allvarligt som möjligt, “kanske kommer din julponny nästa år. Så låt oss bara hoppas på det.”

Det var ett långt år för mig. Så varje månad som gick tänkte jag på den där julponnyn.

Så, äntligen, dök december upp. Jag började bli exalterad över min julponny för det här året var förmodligen året. Förra året var jag bara sex, men i år var jag hela sju år gammal nog att ta hand om en julponny.

Återigen tog mina föräldrar med mig och mina syskon ner till stan för att se jultomten. Jag stod i kö med min bror och syster och väntade spänt på att det var dags att konfrontera herr jultomten.

Sedan kom min tur, och jag gick fram till tomten, satte mig i hans knä och började samtalet.

Det första jag sa var: “Tomten, julponnyn du lovade förra året kom aldrig. Varför kom den inte?”

Jag insåg inte att det här var en annan person; Jag trodde bara att det var jultomten. Han tittade på mig och sa: “Ho ho ho, jag är inte säker på varför den inte kom, men jag ska kolla in den och se om den försvann på vägen ner från Nordpolen, ho ho ho. “

Sedan sa jag till honom vad jag ville ha i julklapp, och allt jag ville ha var en julponny. Han försäkrade mig att han skulle kolla in detta och se till att min julponny kom i tid i år. Sedan sa han: “Har bara tro, ho ho ho.”

Detta fortsatte under de följande tio åren, och än i dag har jag aldrig sett den där julponnyn. Så jag började tänka att den där gamla jultomten kanske var en bluff.

När jag tänkte på detta kom jag ihåg en vers i Skriften. “Då sade Jesus till de judar som trodde på honom: Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni skall känna sanningen, och sanningen skall göra er fria” (Joh 8:31-32).

Den enda sanningen är det som kommer från Guds ord. Jag vet att den här versen ofta tas ur sitt sammanhang, eller bara hälften av den ges. När jag upptäckte sanningen ur Guds ord, gör det mig fri från allt annat i världen.