Hur Michele Smith blev motorcyklarnas första dam

Michele Smith från den berömda tv-serien American Thunder på SPEED Channel och sedan från Two Wheel Thunder på Discovery HD Theatre, är det överlägset mest kända kvinnliga ansiktet i motorcykelvärlden, hon är kändisen som vi alla känner och älskar. Om du har varit på ett stort motorcykelrally nästan var som helst i landet, har du säkert sett henne. Hon gör offentliga framträdanden, skriver autografer och har fans som får sitt foto med henne överallt där hon går. Hur hände det här? Hur blev hon en sådan kändis i motorcykelsamhället? Michele har varit en kär vän till mig under de senaste fyra åren när vi träffades på produktionen av American Thunder, och jag har producerat flera andra videor med Michele som föremål för beundran. Jag skrev till henne häromdagen och frågade om jag kunde göra en berättelse om henne och hon accepterade gärna och sa “Fråga bort Shannon, allt för dig älskar.” Så det gjorde jag.

Jag, liksom många andra, vill veta hur hon blev av den storleken som First Lady of Motorcycles. Medan jag pratade med henne sa jag några gånger om att hon var en kändis och hon stoppade mig till slut och sa “För det första ser jag inte på mig själv som en “kändis”, jag är bara någon som råkade bli en erkänd figur inom motorcykelbranschen.” Så därifrån var ordet “kändis” borta från samtalet. Så till att börja frågade jag henne helt enkelt “Var började det hela för dig och motorcykeln?” Hennes svar var detta (Michele Smith) “Mitt första steg för att bli en del av motorcykelvärlden var att ta motorcykelsäkerhetskursen i Ca. på grund av en utländsk video som jag arbetade på. De hade hyrt en stuntdubbel för att köra och När den här lilla flickan på 90 kg dök upp föll jag nästan omkull! För närbilderna spände de fast cykeln på baksidan av en pickup och jag var tvungen att sätta mig på den och låtsas som att jag körde medan jag körde nerför Hollywood Blvd. Jag trodde att fan med detta, jag kommer aldrig att låta detta hända igen så dagen efter anmälde jag mig till motorcykelsäkerhetskursen och beställde en helt ny 883 Sportster. Det var så jag började åka. Min första tur var en i södra Ca. The Love Ride”. Jag hade så roligt. Inte så länge efter det gick jag ut på audition för “American Thunder” och resten är historia!

Det förklarar början av hennes passion för motorcyklar, men jag ville veta mer. Det här är kvinnan, som är i “The Know” av motorcykelvärlden, där den har varit de senaste 10 åren och dit den är på väg under de närmaste. Det här är en hjärna som jag bara var tvungen att välja, nu om jag bara kunde genom dessa vackra gyllene hårsvallar som strömmar ner som ett vattenfall av rent guld… ~~ Oj, förlåt, avsluta drömsekvensen, jag ska bara fråga henne . Michele, hur har saker och ting förändrats under de senaste 10 åren, mer lämpligt, under de senaste åren? (Michele Smith) “. Jag tror att det som har förändrats sedan jag har varit en del av motorcykelkulturen är det faktum att det finns många fler kvinnor där ute som åker idag än för 10 år sedan. När kvinnor ser andra kvinnor åka tänker de “jipp , om hon kan göra det så kan jag det också.” Kvinnor är inte längre nöjda med att sitta bak på en manscykel. Titta på mig Jag gick från att posera bredvid dessa cyklar under mina första år som modellering till att faktiskt köra motorcykel, något jag trodde att jag aldrig skulle kunna göra det förrän den där tjejen på 90 kg dök upp på videoinspelningen. Jag önskar att jag kunde hitta henne bara så att jag kunde säga tack! Det är roligt, jag antar att min stil har förändrats mycket sedan de första dagarna innan jag kom in i motorcykelbranschen. Jag gick igenom min garderob häromdagen och tittade på några av designerkläderna (nu vintage som jag) som jag lyckades hänga på och tänkte nu hur skulle jag se ut att cykla i en Chanel-kostym Ja, jag klädde mig väldigt annorlunda då, men jag spenderade också mycket tid ime utomlands och det var en helt annan livsstil. Jag är mycket mer bekväm nuförtiden i ett par slitna jeans och stövlar!”

En sak som jag skulle vilja nämna här är att Michele också är en förespråkare för kvinnliga ryttare att sätta sig på cykeln på framsätet och ta tag i stängerna och ta sig själva på äventyret. Jag har sett och träffat många kvinnor som har sagt att de aldrig skulle ha kommit fram på en cykel om de inte hade sett Michele ute och cykla i Daytona eller Sturgis eller på tv någon gång, hon är deras hjältinna. Michele är uppenbarligen inte den första kvinnan som går igenom ett ben över ett amerikanskt järn, titta på Margret Wilson, som har avverkat över en halv miljon mil på en motorcykel och är medlem i Golden Life i Motor Maids, Inc. Men vad Michele har uppnått är detta, hon har tagit det till Main Stream, hon använde sin talang och skönhet för att förändra människors hjärtan och sinnen över hela världen när det kom till körställningen för kvinnan på en motorcykel.

När jag gick vidare ville jag veta var Michele trodde att hon skulle vara om hon gick med i motorcykelindustrin.

(Michele Smith) “Låt oss se var jag skulle vara om jag inte var i motorcykelbranschen? Det är en tuff sådan. Jag började i underhållningsbranschen och det är i stort sett allt jag vet förutom att designa underkläder (www.jeweledgs.com ). Ett tag var jag så upptagen med underklädeslinjen att jag vid ett tillfälle faktiskt tänkte lämna tv-programmet. Tack och lov att jag stannade!” Michele är designern av Jeweled G:s G-string linje som förskönar baksidan av den kvinnliga figuren. Michele har också designat “No Needles Tattoos” T-shirts som får dina armar att se ut som om du har dessa fantastiska tatueringar på armarna. Du hittar dessa på hennes hemsida.

Nu hör du alla dessa historier om kända personer som har problem med Stalkers eller Weirdoes efter dem eller paparazzi som bara gör livet surt, men Michele känner sig helt säker i motorcykelgemenskapen. Hon sa, “Jag har träffat några konstigheter under min tid, men det är att förvänta sig, men ingen har någonsin förföljt mig eller gjort något för att verkligen orsaka larm. Jag känner mig väldigt trygg bland motorcykelsamhället, det finns bara så många personliga livvakter runt omkring som har fått kramar samtidigt som de har haft det roligaste någonsin.”

Nu när vi har lärt oss hur du blev den mest kända kvinnan på en motorcykel, vad gör du nu? (Michele Smith) “Jag gör fortfarande personliga framträdanden. Rhode Island var det första stoppet för det nya året. Jag kommer att göra framträdanden mestadels i öst/nordöst eftersom det verkar vara marknaden för många av de evenemang som jag bok. Även under vintermånaderna finns det många inomhusevenemang. Tänk på att de flesta människor inte kan komma ut och åka i snötäckta områden så inomhusevenemangen ger dem en chans att se vad som är nytt på marknaden. American Thunder gick ur luften i slutet av 2009. 2010 gjorde jag en ny show för Discovery HD Theater. Vi gjorde ungefär 10 avsnitt och nu är det borta också! Vi behöver verkligen en annan bra informativ motorcykelshow. Jag har ett antal tittare som skulle älskar att se något nytt, de saknar alla American Thunder och Two Wheel Tuesdays. Problemet är att Reality TV tog över och det verkar som att alla program där ute är verklighetsbaserade nu.”

Tillbaka till hjärnplockningen.. Ooohhh, silkeslen.~ Förlåt, gick vilse i det gyllene flödet igen.. Jag har personligen sett många förändringar i motorcykelvärlden under de senaste åren, och jag var säker på att Michele skulle ha en åsikt i ämnet också så jag sa detta. Michele, berätta var du ser motorcykelvärlden gå under de kommande 5 åren från åkerna till entusiasterna och hur de kör. (Michele Smith) “Under de senaste åren har jag verkligen sett branschen ta ett dyk. Många byggare och leverantörer stängde butiken och gick vidare. Men jag ser en positiv förändring komma och saker och ting tar sig sakta upp igen. Där kommer alltid att vara motorcykelentusiaster och så länge du har folk som älskar att åka, kommer du också att ha folk som kommer att köpa cyklar, delar och tillbehör. De kanske inte spenderar stora pengar på en custom längre men önskan att äga en motorcykel för några finns fortfarande kvar. Jag träffar motorcykelentusiaster på evenemang hela tiden som säger att de inte har en utan två eller flera cyklar i garaget. Och nu tar de bara väl hand om dem och sätter lite extra på dem för att ändå klara det deras egen.

Det verkar av vad du ser eller inte ser på tv som om Michele Smith-turnén närmar sig sitt slut, men jag känner Michele ganska väl, om det finns någon där ute som kan ta en citron och göra den till lemonad, hon är den ena. Motorcykelindustrin har stärkts på så många sätt av Michele Smith och många människor, inklusive tillverkare, är skyldiga henne det för att hon har spridit ordet om sina produkter, evenemang eller till och med bara gett dem självförtroendet att hoppa på en cykel för första gången. Hon är en kändis för oss även om hon inte ser det så, vi ser upp till henne, vi beundrar henne och naturligtvis kan vi inte hålla ögonen borta från tvillingarna. Så Michele, tack för att du tog dig tid att upplysa våra läsare med din berättelse, det är en som vi alla ville veta om och vi hoppas verkligen att få se mycket mer av dig i framtiden, kanske något liknande ditt jobb i juli/augusti 1991 för dem som är sanna Michele Smith-fans. Tills nästa gång, vi ses på vägen.

Mer information om Michele Smith inklusive bokningsinformation finns på hennes hemsida, www.michelesmith.tv