Grillad kycklingsmörgås & chokladvaniljsåspudding – en perfekt “mig”-lunch

Den här är för alla kvinnor där ute som inte har haft ett “jag”-ögonblick på ett tag… Jag ser tillbaka på mitt liv ibland och ser att det alltid verkar kretsa kring min familj! Jag lagar knappt själv svamp eller paneer / keso b’coz jag vet att det inte finns några personer i huset. Min man och son kommer att äta allt kyckling och några grönsaker här och där! Så mina måltider styrs vanligtvis av vad alla skulle vilja äta.

Om någon av mammorna där ute har tagit ett ögonblick att ta ett steg tillbaka och titta på sitt liv kommer de att märka att deras rutin slingrar sig runt barnet som ska sova och försöker passa in i alla hushållssysslor vid den tiden, speciellt om du är en vistelse på hemmamamma eller gör sina matvaror samtidigt som de släpper sitt barn till hans/hennes olika klasser… har du någonsin gått på pedikyr och inte undrat om ditt barn har ätit eller har din hemhjälp gjort klart alla sysslor???

Nåväl, så igår kväll bestämde jag mig för att jag ska ha en “MIG”-dag en gång i veckan och göra något som bara gläder mig utan att tänka på någon annan och utan att känna skuld för det senare!

Jag vet att jag är helt utanför receptet men jag kommer till det nu… så bra idag, jag gick till gymmet utan att oroa mig om bebisen kommer att sakna mig och det var en början! Och jag bestämde mig för att jag inte ska äta hans rester hur hungrig jag än är… eftersom bebisen somnade tidigt – jag gjorde en lätt grillad kycklingmacka till mig själv än jag verkligen tycker om att äta och inte har ätit på evigheter.

Jag hade lite överbliven kyckling från någon soppa som jag gjorde för ett par dagar sedan och strimlade den till benet. Jag hade lite hängd ostmassa från någon mousse jag gjorde igår och jag ville äta något lätt och gott – och det här kom på!

Ingredienser:
1 kopp strimlad kyckling
1/2 lök och 1/2 tomat finhackad
5-6 jalapenos fint hackade
5-6 oliver fint hackade
oregano, salt och peppar till smaksättning.

Metod: Jag fräser löken och tomaterna i lite olivolja och låter dem sedan svalna. Jag vispade den hängda ostmassan med en gaffel och tillsätter den kylda löken och tomatblandningen, jalapenos och oliverna. Jag kryddade den med oregano, salt och peppar. Jag lägger ibland till rivna morötter till det också men jag var slut på det. Jag tillsatte sedan så mycket dressing jag ville till min strimlade kyckling och blandade lätt.

Jag tillsatte kycklingblandningen i mitt bruna bröd och grillade det i toastmaskinen med lite margarin. Resultatet blev en väldigt fin lätt dressing till en smaskig smörgås!

Vid det här laget var jag också sugen på något sött och chokladigt och tröstande. Min man är mer en glassmänniska och min son är mer en tårtmänniska. Nåväl… eftersom, idag var min “MIG”-dag tänkte jag att jag ska göra mig denna chokladkrämpudding som jag har funderat på ett tag och den som vill äta den är mer än välkommen. Ja, det här är en lite syndig pudding och har konsistensen av en mousse men eftersom den har vaniljsåspulver och mjölk och vispgrädde skulle jag vilja se den som en läcker pudding som sakta löses upp i munnen….

Jo det finns ingredienserna:

500 gram mjölk
40 gram Pillsbury Custard Pulver
1 msk kakaopulver (jag använde weikfield)
3/4 kopp matlagningschoklad
2 msk socker
1/2 kopp låg fetthalt grädde
1 box cake mix – choklad
1 msk vaniljessens

Metod:
Grädda kakan enligt anvisningarna på lådan. Kyl på galler i ca 20 minuter.

Blanda vaniljsåspulver med en halv kopp mjölk och håll åt sidan. Koka upp resten av mjölken med choklad, kakaopulver och socker. När det kokar tillsätt tillsätt vaniljsåspulver och rör om hela tiden och förhindra att det bildas klumpar (som du gör en chokladkräm). Ta bort från värmen och låt den svalna i rumstemperatur. När blandningen är sval, tillsätt vaniljessens och vispad grädde till detta. Förvara nu blandningen i frysen tills den är halvsatt i skålen du har blandat den. ta bort den när den verkar halvhärdig och vispa den lite med en trådvisp så den blir lite jämn. Nu kan du sätta ihop detta i en stor fyrkantig glasskål eller i individuella glas som jag gjorde för att jag bara tyckte att den såg snyggare ut – även om du inte kan skilja lagren åt på grund av chokladen på choklad!

Jag tog några spritglas och hällde ner lite av kakan i botten. Hällde sedan den vispade puddingen i dem. Jag toppade den med vispgrädde. och strössel för att göra den lite tjejig men du kan klä upp den mer elegant med en rånrulle eller bara vispad grädde eller ha det som det är!

Så det här var min extravaganta lunch idag… vad fan, det finns alltid yoga och nyttig sallad till imorgon!