Country Cooking Comforts – Pinto bönor, kålrot och majsbröd

Efter att ha växt upp och bott i söder hela mitt liv har jag ätit min del av lantlig matlagning. När jag lämnade hemmet och gick ut på egen hand, fann jag att det fanns många lantliga matlagningsbekvämligheter jag hade lämnat bakom mig. Allt eftersom åren gick samlade jag recept, särskilt från min mamma, och tillbringade otaliga timmar i köket med något jag älskar, nämligen att laga mat.

Jag tror på att äta hälsosamt så ofta som möjligt. Men några av de livsmedel som nämns i den här artikeln innehåller smör, bacon, baconfett, salt och så vidare. Så om du tittar på ditt salt- och fettintag kanske vissa av dessa rätter inte är något för dig eller kan behöva modifieras. Ändringar kommer dock att påverka smaken.

Här är en sammanfattning av några av mina lantliga matlagningsfavoriter:

 • Pintobönor och majsbröd serveras med en färsk stor salladslök och varm chow-chow
 • Rovor toppade med smulad bacon, ett halverat kokt ägg och Texas Pete® pepparsås
 • Stekta gröna tomater
 • Friterade fläskkotletter spacklade i vit sås och serveras med kex
 • Tomatsås
 • Gröna bönor kokta med små vit potatis
 • Kex med öppet ansikte med korvbiffar nedsänkta i vit sås
 • Daggamla majsbröd serveras i ett högt glas kall kärnmjölk
 • Salttorkad skinka serveras på hembakade kex
 • Färsk kokt majskolvar hälld i smör, sedan saltad och pepprad
 • Plåtkokt kål i baconfett
 • Landsstekt biff serverad med vit sås, skivade tomater och kex
 • Salta nöt- och fläsklimpa med bacon-ketchup-brunt sockertopping, serverad med potatismos toppad med brun sås och varma smörsmörjda rullar
 • Hemlagad oxgryta med färska vita brödskivor och kallt iste

Hemligheten är i kryddningen

Smaksättning är en viktig del av lantlig matlagning, precis som det är med alla andra typer av kök. Inte alla landsrecept måste innehålla bacon och/eller smör. Låt oss till exempel ta en närmare titt på kryddorna i mitt recept på de gröna bönor som jag var van vid att äta när jag växte upp.

Du kan använda antingen konserverade eller färska gröna bönor. Om jag använder konserverade bönor väljer jag Green Giant® eller ett annat kvalitetsmärke, helst sorten burk med vitt invändigt foder. Jag brukar få den stora burken och två normalstora burkar med vit hel potatis.

Jag lägger bönorna i grytan, vätska och allt, och tillsätter en eller två buljongtärningar. Du kan behöva tillsätta lite vatten beroende på hur mycket vätska burken innehöll; bönor bör börja bara knappt täckta eller med vattennivå även med toppen av bönor.

Jag tillsätter lite matolja; Jag brukar inte mäta sådant här men min gissning skulle vara ungefär en matsked eller så. Jag puttrar dem tills vätskan är ungefär halvvägs borta, sedan tömmer jag av potatisen och lägger den i grytan.

Jag skakar grytan försiktigt så potatisen glider ner i den återstående vätskan. Du vill inte röra för det kommer att riva upp potatisen. Jag lagar mat tills knappt någon vätska finns kvar; sedan stänger jag av värmen och täcker tills middagen är dags. De är ännu bättre efter att de sitter lite.

Södra kockar anklagas ofta för att laga mat tills de är utarmade på sina näringsämnen. Detta kan vara sant eller inte, och om det är så är det förmodligen mer så med vissa rätter än andra. Det är en fråga om personlig preferens och jag råkar gilla mina gröna bönor tillagade på detta sätt och det gör min familj också.

Jag planerar att laga gröna bönor ikväll, och de kommer att serveras tillsammans med kylda djävulska ägg, hel salladslök, skivade och saltade färska röda tomater, hemlagad coleslaw, majsbröd och iste med färska citronskivor. Min man frågar redan vilken tid vi ska äta!